Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
3 dl mjöl
50 gram smält smör eller margarin
1,5 kokande vatten
Smörkräm:
50 gram smör eller margarin
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
2 ägg
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
3 dl mjöl
50 gram smält smör eller margarin
1,5 kokande vatten
Smörkräm:
50 gram smör eller margarin
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en rund sockerkaksform
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i matfettet och vattnet.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Grädda i nedre delen av ungen ca 30-40 minuter.
Låt kakan svalna något och stjälp ut den ur formen.
Låt kallna under formen.
Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen, bred den på den ituskurna kakan när den kallnat.
Läg ihp delarna, sikta över florsockret. Låt stå kallt en stund
Smörj och bröa en rund sockerkaksform
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i matfettet och vattnet.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Grädda i nedre delen av ungen ca 30-40 minuter.
Låt kakan svalna något och stjälp ut den ur formen.
Låt kallna under formen.
Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen, bred den på den ituskurna kakan när den kallnat.
Läg ihp delarna, sikta över florsockret. Låt stå kallt en stund
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar